Tailor-Made Holiday

Unika upplevelser

Väljer du någon av våra specialresor är du själv med och utformar din resa genom att välja någon eller några av nedanstående upplevelser till programmet. I viss mån kan unika upplevelser även läggas till ett kombinationspaket. En del av upplevelserna ingår också redan i våra paket. Skriv i fältet ”övriga önskemål” i offertförfrågan vilka upplevelser du är intresserad av.

Besök i en massajby

Att besöka en massajby är en chans att få en inblick i detta folks fascinerande traditioner och livsstil. Det brukar också finnas möjlighet att köpa lokalt, traditionellt hantverk. Kostnaden för ett besök brukar vara ca 50 USD/bil.

Luftballongsafari

Tänk dig att ljudlöst glida fram en bit över marken medan solen stiger över horisonten och savannen vaknar till en ny dag. En luftballongsafari är en unik upplevelse och ett fantastiskt minne att dela med ditt resesällskap. Här kan du i lugn och ro betrakta djuren från ovan utan att de tar någon notis om dig. Flera av Tanzanias parker erbjuder luftballongsafari, bland annat Serengeti.

Safariäventyr på natten

Att uppleva djurlivet i nationalparkerna efter mörkrets inbrott är något helt annat än safariturer i dagsljus. Många djur är mer aktiva efter att solen gått ner, och under en nattsafari får du en unik möjlighet att uppleva hur naturen vaknar till liv medan mörkret faller. I takt med att ditt synfält begränsas kommer du att bli alltmer medveten om hur övriga sinnesintryck förstärks. Kan du höra flodhästarna när de vältrar sig i vattnet? Känner du lukten av elefanterna som nyss korsat vägen framför dig?

Utflykter på Zanzibar

Det fascinerande Stone Town med sin spännande historia och kultur är väl värd ett besök. Och varför inte göra ett stopp på vägen och besöka öns berömda kryddodlingar. Från Stone Town kan du sedan ta båten till Prison Island och se de stora sköldpaddorna som lever där. Väljer du en kryddtur får du inte bara doftminnen av vanilj, kanel och muskot utan också en fin lektion i öns historia. 

Simma med delfiner eller prova på dykning

På Zanzibar har du inte bara möjlighet att möta djurlivet på land, utan även i havet. Fråga även på ditt hotell om de olika unika upplevelser som finns.

Våra andra erbjudanden

Boka en kostnadsfri personlig rådgivning

Steven&Friends erbjuder 30 minuters kostnadsfri personlig telefonrådgivning när du bokar via oss. Passa på att få experthjälp med dina frågor och värdefull kunskap inför resan. Det skapar trygghet och hjälper dig att få ut det mesta av din upplevelse!